Näkyviin piilotettu

tiistai 28. heinäkuuta 2020

Näkyviin piilotettu on itse asiassa ensimmäinen aikuisiällä valmiiksi saamani täyspitkä romaani, vaikka se päätyikin kansiin vasta Symbioosin jälkeen. Käsikirjoitusvaiheessa se kävi kustantamokierroksen ja sai parista paikasta lupaavaa palautetta, mutta kustannusohjelmiin asti se ei päässyt. Lähetin sen myös vuonna 2013 Gummeruksen suureen romaanikilpailuun, missä se selvisi semifinaaliin asti. Kun Bodin myötä omakustantaminen kävi helpommaksi ja edullisemmaksi, päädyin laittamaan sen kansiin.

Näkyviin piilotetussa on paljon samanlaisia elementtejä kuin Symbioosissa. Se on aikuisille suunnattu viihderomaani, jossa yhdistyvät maaginen realismi, pohjoinen mytologia sekä sateenkaariteemat.

Tarinan päähenkilö Troy palaa kesäloman jälkeen työpaikalleen yliopistolle ja joutuu ensitöikseen toteamaan, että heidän piskuiselle jaokselleen on ilmaantunut uusi työntekijä. Eikä vain kuka tahansa kaduntallaaja vaan yksi niistä, joita hän kutsuu kaltaisikseen. Mutta miksei tulokas suostu käyttäytymään kuten heikäläisiltä vaaditaan vaan pyrkii aiheuttamaan jatkuvasti uusia yhteentörmäyksiä?

René on juuri aloittanut avustavana tutkijana parapsykologian jaoksella, jonne tunnetusti kerääntyy koko tiedemaailman omituisin edustus. Hän ei vain ole varautunut siihen, että eräs jaoksen työntekijöistä nappaa hänet välittömästi silmätikukseen. Vielä vähemmän hän on varautunut siihen, että uudesta työstä käynnistyy tapahtumasarja, joka lopulta romuttaa hänen maailmankuvansa.

ISBN: 9789528003335
ISBN (e-kirja): 9789528012863
Kansi: Hanna Rauma / NOT Design

Arvioita ja blogikirjoituksia:
Kirja hyllyssä -blogi

Näkyviin piilotettu on saatavilla Books on Demandilta ja useimmista verkkokirjakaupoista. E-kirjan voit hankkia esimerkiksi Elisa Kirjalta, Ellibsiltä tai Amazonilta.

Ei kommentteja