Symbioosi

tiistai 28. heinäkuuta 2020

Symbioosi on aikuisten viihderomaani, joka yhdistelee maagista realismia, sateenkaarirakkautta ja kasvukertomusta. Se on tarina ennakkoluuloista, stereotypioista ja ihmissuhteista. Se on myös tarina itsensä löytämisestä ja hyväksymisestä.

Romaanin päähenkilö Luke, 28-vuotias kirjakaupan myyjä, on onnettomasti ihastunut työkaveriinsa Reediin. Työpaikkaromanssin tiellä ovat paitsi homokammoiset kollegat myös Reedin pohjaton kummallisuus. (Kassan käyttö ehkä vaatii opettelua, mutta kyllähän kaikkien pitäisi tietää, miten muovipussi toimii.)

Vastamäestä huolimatta Luken onnistuu houkutella Reed mukaansa viettämään huuruista baari-iltaa. Kun kaksikko seuraavana aamuna herää samasta asunnosta, Luke on varma, ettei mikään voi tärvellä hänen onneaan. Mutta sitten Reed ehdottaa hänelle erikoislaatuista sopimusta...

Taustaa

Toisinaan parhaat tai ainakin vetävimmät tarinat syntyvät writer's blockista. Näin kävi myös Symbioosin kohdalla. Lähdin kirjoittamaan sitä joskus viime vuosikymmenen taitteessa vapaassa mielentilassa, vailla sen kummempaa tarkoitusta. Jossain sadannen sivun tienoilla havahduin siihen, että raapustelussani taisi sittenkin olla jonkinlainen suunta ja huviprojektina aloittamani tarina ylipäätään oli tarina ja se saattaisi kasvaa romaanimittaan. Vierähti silti useampi vuosi ennen kuin Symbioosi tai Symppa, kuten sitä tuttavallisesti kutsun, oli muotoutunut lopulliseen asuunsa. Symbioosi on itse asiassa kirjoitettu Näkyviin piilotetun jälkeen, mutta se sai kunnian päätyä kansiin ensimmäisenä.

ISBN: 9789523399389
ISBN (e-kirja): 9789523391635
Kansi: Hanna Rauma / NOT Design

Arvioita ja blogikirjoituksia:
Varjokirjat-vlog (kohdasta 8:30)
Kirja hyllyssä -blogi
Anna Kaijan blogi

Symbioosi on saatavilla Books on Demandilta ja useimmista verkkokirjakaupoista. E-kirjan voit hankkia esimerkiksi Elisa Kirjalta, Ellibsiltä tai Amazonilta.

Ei kommentteja